Az F1Stat: Megszakadó szériák: A Formula-1 világában szokatlan történések

Az F1Stat: Megszakadó szériák: A Formula-1 világában szokatlan történések
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Sainz 27 év után az első „visszatérő” F1-es győztes, a Mercedes 2018 óta először szenvedett kettős kiesést, megszakadt Verstappen szériája, Norris rekordot döntött. Melbourne-i statisztikák.

Carlos Sainz a harmadik futamgyőzelmét szerezte az F1 2022-es korszakában, így ő a harmadik legtöbb sikerrel rendelkező versenyző ebben az időszakban. Egyedül George Russell nyert még futamot ebben az időszakban, de Sainz 20. dobogója volt, ebből a 18. a Ferrari csapatában. Utoljára 27 évvel ezelőtt fordult elő, hogy egy versenyző egészségügyi vagy sérülés miatti szünetet követően visszatérve nyerjen egyből futamot.

A Ferrari 86. kettős győzelmét aratta, ez az ötödik ilyen sikerük az elmúlt években. Ezen a versenyen szokatlan módon sem a Red Bull, sem a Mercedes nem került a dobogóra. Lando Norris döntötte meg Nick Heidfeld rekordját a legtöbb pódiummal győzelem nélkül, lett 14. dobogója az F1-ben. A McLaren-Ferrari 1-2-3-4-es végeredmény pedig először fordult elő 2007 óta. Oscar Piastri nem tudta megszerezni az ausztrál versenyzők első dobogóját a haza nagydíján, de a legjobb ausztrál eredményt sikerült elérnie.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések